Urheilu : Ran­ta­la­keus-maas­to­jen infon löydät täältä

Mainos: Oletko jo ti­lan­nut Ran­ta­la­keu­den vii­kon­lo­pun uu­tis­kir­jeen? Ellet, tilaa tästä!

Hevonen antaa ää­ri­vii­vat – eläin auttaa ih­mi­sen­kin vuo­ro­vai­ku­tus­suh­tei­siin

Hevosavusteisessa terapiassa ihminen kohtaa itsensä eläimen kautta. Hevoset ovat tunteellisia eläimiä, jotka vaistoavat ihmisen mielialan. Siksi niitä ei voi käsitellä ollessaan itse vihainen.

Lumijoki
-
Kuva: Tiina Haapalainen

Petram terapiapalvelun ja Kuulakan tallin yhteistyökumppaneilla Päivi Kalliorinteellä ja Erja Junttilalla on paljon yhteistä. Molemmat asuivat vuosia kaupungissa ennen muuttoa Lumijoelle Ylipäähän. Ensin kylälle tuli Päivi. Pari vuotta sitten Erja löysi kotinsa Päivin naapurista.

– Sosiaalinen ihminen kun olen, menin käymään Erjan luona. Aloimme jutella ja pian me huomasimme jo perustaneemme yhteisen yrityksen, Päivi Kalliorinne muistelee parin vuoden takaisia tapahtumia.

Löydettyään yhteisen kiinnostuksen kohteen hevosista Erja Junttila ja Päivi Kalliorinne halusivat ryhtyä tekemään myös töitä yhdessä. Yhteisellä Kuulakan tallilla Päivi tekee hevosavusteista terapiaa, joka laajenee puolentoista vuoden kuluttua hevosavusteiseksi pari- ja perhepsykoterapiaksi.

Hevosavusteinen psykoterapia perustuu ihmisen ja eläimen vuorovaikutukseen. Moni terapiassa käynyt voikin kokea itsevarmuutensa kasvavan käsitellessään isoa eläintä.

– Hevonen antaa myös keholle ääriviivat. Sille on opetettava omat rajat, ja siitä syytä monet vääristyneestä kehonkuvasta kärsivät saavat apua tästä menetelmästä.

Hevosten kautta voi vaikuttaa myös perheen tai ryhmän tunneilmastoon ja vuorovaikutukseen. Erityisesti perheissä, joissa keskusteluyhteyden muodostaminen on vaikeaa, yhteinen tekeminen eläinten kanssa auttaa.

Lue lisää 27.5. Rantalakeudesta tai diginä!