Hau­taus­toi­mis­to­jen liitto valitsi Kem­pe­leen Vuoden seu­ra­kun­nak­si – "Sih­tee­rit, suntiot ja papit ovat aina ys­tä­väl­li­siä"

Palkinnon perusteena asiakkaiden ja hautaustoimistojen antama palaute.

Kempele
Kirkkoherra Kimmo Helomaa vastaanotti Hautaustoimistojen Liitto ry:n palkinnon. Vieressä puheenjohtaja Kyllikki Forsius.
Kirkkoherra Kimmo Helomaa vastaanotti Hautaustoimistojen Liitto ry:n palkinnon. Vieressä puheenjohtaja Kyllikki Forsius.

Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry on valinnut Kempeleen seurakunnan Vuoden seurakunnaksi. Valintaperusteissa todetaan seurakunnan toimivan hienosti niin omaisia kuin hautaustoimistoja kohtaan.

– Seurakunnassa huolehditaan ennen siunaustilaisuutta pienetkin yksityiskohdat kuntoon. He usein ottavat itse yhteyttä ja varmistavat asioita siunaustilaisuuksien kulusta. Henkilökunta on apuna mahdollisissa kirkkoon viemisissä. Heillä on myös nykyaikaiset ja riittävän suuret säilytystilat. Sihteerit, suntiot ja papit ovat aina ystävällisiä, palkintoperusteissa todetaan.

Liiton tiedotteessa sanotaan seurakunnan todetun hyväksi yhteistyökumppaniksi hautaustoimistojen osalta. Seurakunta huomioi ja palvelee omaisia.

– Toivomme esimerkin näkyvän tulevaisuudessa myös muualla seurakuntien ja hautaustoimistojen yhteistyössä sekä palveluna omaisille, Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n puheenjohtaja Kyllikki Forsius toteaa.

Liitto on valinnut jo useana vuonna Vuoden seurakunnan tai hautausmaan. Palkinnon myöntämisen perusteena on asiakkaiden ja hautaustoimistojen antama palaute sekä kokemukset palvelusta ja yhteistyöstä. Palkinto annetaan seurakunnalle ja hautausmaalle, missä henkilöstö tukee omaisia ja suhtautuu heihin erityisen myötäeläen. Palkitsemisen perusteena on myös rakentava, kehittävä ja joustava yhteistyö seurakunnan ja hautaustoimistojen kesken.

– Liitolle on tärkeää, että seurakuntien ja hautaustoimistojen yhteistyö on mutkatonta ja toimimme molemmat omaisten parhaaksi, Forsius toteaa tiedotteessa.

Palkinnon vastaanotti Kempeleen seurakunnan kirkkoherra Kimmo Helomaa.