Aap­po-klu­bin Open stage -il­lois­sa nähdään Li­min­gan tai­de­kou­lun teat­te­ri­lin­jan esi­tyk­siä: "Tyk­kään beat­bo­xa­ta eri­tyi­ses­ti siellä, missä sitä ei ole aiemmin kuultu"

Seuraava ilta 14. lokakuuta.

Liminka
Limingan taidekoulun teatterilinjan open stage -illat käynnistyivät Aappo-klubilla keskiviikkona. Kuvassa Anne Nuojua, Tiia Ahola ja Riku Pihlman.
Limingan taidekoulun teatterilinjan open stage -illat käynnistyivät Aappo-klubilla keskiviikkona. Kuvassa Anne Nuojua, Tiia Ahola ja Riku Pihlman.
Kuva: Heli Rintala

Anne Nuojua veti elämänsä ensimmäisen stand up -keikan Limingan nuorisoseuran Aappo-klubin Open stage -illassa kolme viikkoa sitten. Limingan taidekoulun teatterilinjan opiskelija ei vielä aamupäivällä tiennyt, mitä tulisi illalla esittämään.

– Esiintymiskokemus oli positiivinen. Tein esitykseni aiemman tekstini pohjalle, testasin sitä koulun oppilailla päivän aikana ja siitä tuli hyvä, Nuojua sanoo.

Saman illan aikana esiintyi myös beatboxaaja Riku Pihlman. Hänellä on kokemusta Aappo-klubin lavalta jo kolmen vuoden ajalta. Vuosia tätä musiikin lajia harrastaneen liminkalaismiehen mukana kulkee loopperi, jonka avulla hän saa beatboxaukseensa puhtia.

– On kiva esiintyä tällaisessa matalan kynnyksen paikassa. Tykkään beatboxata erityisesti siellä, missä sitä ei ole aiemmin kuultu.

Limingan taidekoulun opettaja Tessa Astre on vetänyt Aappo-klubilla kaikille esiintyjille avoimia lavailtoja useamman vuoden ajan. Nyt hän on ojentanut viestikapulan taidekoulun oppilaskunnan hallitukselle, joka ottaa uudelleen käynnistyneistä Open stage -illoista vetovastuun.

– Jatkamme iltoja samalla konseptilla: kaikki halukkaat saavat esiintyä, kertoo Tiia Ahola Limingan taidekoulun oppilaskunnasta.

Lue lisää 23.9. Rantalakeudesta painettuna tai diginä!

Open stage -illat

Limingan taidekoulun oppilaskunnan hallituksen vetämiä iltoja, joissa on esityksiä muun muassa taidekoulun teatterilinjan opiskelijoilta.

Ennakkoilmoittautumista toivotaan, mutta lavalle voi nousta kuka tahansa myös ex tempore. Ilmoittautua voi osoitteeseen openstage@vilma.fi.

Iltoja järjestetään Limingan nuorisoseuran Aappo-klubilla kerran kuussa keskiviikkoisin. Ajankohdat ovat 23.9., 14.10., 18.11. ja 9.12. kello 18–22.