Tilaajille

Rans­ka­lai­sia lau­ta­sel­la ja yksi ovella – Li­min­ka­lai­nen Vuorman perhe sai ai­nut­laa­tui­sen ko­ke­muk­sen, kun 80 000 ki­lo­met­rin mat­kal­la oleva Jordan kysyi myrskyn ajaksi suojaa

Ranskalaismies aikoo kiertää maailmaa pyörällä viiden vuoden ajan. Suomeen hän muuttaisi, jos meillä ei olisi hyttysiä ja sataisi vähemmän.

Liminka
Jordan Belot on pitkällä matkalla, josta takana on reilu kahdeksasosa. Pyörän päällä kulkee kaikki tarvittava.
Jordan Belot on pitkällä matkalla, josta takana on reilu kahdeksasosa. Pyörän päällä kulkee kaikki tarvittava.

Tiistai-illan piti olla ihan tavallinen. Jaana Vuorma oli valmistanut jälkikasvulleen helppoa arkiruokaa, ranskalaisia ja nugetteja, mutta kun yhdeksänhenkinen perhe istui illallispöydässä, ovikello soi. Elokuisen sademyräkän kastelema ranskalainen Jordan Belot seisoi ovella ja näytti puhelimensa näytöltä kääntäjässään olevaa tekstiä: "Voisinko mennä pyöräni kanssa autotalliin myrskyn ajaksi suojaan?"

Perhe myöntyi. Pian Juho Vuorma kävi kutsumassa matkalaisen ruokapöytään. Asia seurasi toistaan. Kun Jaana Vuorman isä Jukka Pietiläinen kuuli ranskalaisvieraasta, kutsui hän pyöräilijän ulkosaunaan. Yöksi Belot pystytti teltan Vuormien pihalle. Seuraavan päivän hän vietti perheen poikien kanssa jalkapalloa, frisbeegolfia ja kaupunkisotaa leikkien.