Mainos: Ran­ta­la­keus 45 vuotta! Nyt juh­la­hin­taan lehti + digi 8 kk 45 €. Tilaa tästä.

Listaa päi­vi­tet­ty Va­sem­mis­ton eh­dok­kail­la – katso täältä ran­ta­la­keu­den alueen eh­dok­kaat Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen alue­val­tuus­toon

Rantalakeus
-
Kuva: Miila Kankaanranta

Rantalakeuden alueella on julkistettu jo useita ehdokkaita Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon.

Vihreät ehtivät ensimmäisinä kertomaan, että aluevaltuustoon on ehdolla  Monika Kangas-Siira ja Harri Juopperi Limingasta sekä Latekoe Lawson Hellu Oulunsalosta.

Tyrnäväläinen Maarit Matinolli on ilmoittanut olevansa ehdolla aluevaltuustoon Kokoomuksen listoilta.

Tyrnävän Keskusta on julkistanut kaksi ehdokastaan: Tapani Tölli ja Tarja Bäckman. Kempeleen Keskusta esittää aluevaltuustoehdokkaiksi Antti Ollikaista, Kaisa Kauppista, Minna Huusaria ja Heikki-Pekka Alakärppää. Keskustan ehdokkaat Limingassa ovat Liisa Kylmänen ja Kalevi Nevala, Hailuodossa Ahti Patokoski ja Oulunsalossa Suvi Helanen.

Sosialidemokraattien rantalakeuden alueen ehdokkaat ovat Asko Alasalmi, Jarmo Haapaniemi, Sanna Kouva, Sanna Laine ja Ville Miettunen  Kempeleestä sekä Satu Kokko Tyrnävältä.

Vasemmiston aluevaaliehdokkaat ovat Hailuodossa Raili Louhimaa, Limingassa Heidi Haataja, Arja Porkka ja Tuomo Tuomala, Tyrnävällä Esko Huotari ja Paula Naukkarinen, Kempeleessä Sari Janatuinen ja Pekka Vatjus-Anttila sekä Lumijoella Silvo Nybacka.

Listaa täydennetään sitä mukaa, kun tietoa ehdokkaista tulee.

Aluevaalit käydään 23. tammikuuta 2022 ja aluevaltuustot aloittavat työskentelynsä 1. maaliskuuta 2022.