Katso päi­vit­ty­vä lista ran­ta­la­keu­den alueen eh­dok­kais­ta Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen alue­val­tuus­toon – joko sinä tiedät ketä ää­nes­tät?

Rantalakeus
-
Kuva: Miila Kankaanranta

Rantalakeuden alueella on julkistettu jo useita ehdokkaita Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon.

Vihreistä aluevaltuustoon ovat ehdolla  Monika Kangas-Siira ja Harri Juopperi Limingasta, Kari Tuhkanen Hailuodosta sekä Latekoe Lawson Hellu Oulunsalosta.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja RKP ovat solmineet aluevaaleja varten vaaliliiton Pohjois-Pohjanmaalla.

Kokoomuksen ehdokkaina aluevaltuustoon ovat ehdolla tyrnäväläinen Maarit Matinolli, kempeleläiset Tuukka Myllymäki ja Sari Perälä, liminkalaiset Kristian Ruotsalainen ja Jussi Riikonen sekä hailuotolainen Mikko Tuomikoski.

Kristillisdemokraattien lakeuden ehdokkaat ovat Leena Askeli ja Soile Punkari Kempeleestä, Saara Ervasti Tyrnävältä ja Juha Pätsi Oulunsalosta.

Tyrnävän Keskusta on julkistanut kaksi ehdokastaan: Tapani Tölli ja Tarja Bäckman.

Kempeleen Keskustan aluevaaliehdokkaat ovat Antti Ollikainen, Kaisa Kauppinen, Minna Huusari ja Heikki-Pekka Alakärppä.

Keskustan ehdokkaat Limingassa ovat Liisa Kylmänen ja Kalevi Nevala, Hailuodossa Ahti Patokoski ja Oulunsalossa Suvi Helanen.

Lumijoen Keskustan ehdokkaana on Jaana Ollakka.

Sosialidemokraattien alueen ehdokkaat ovat Asko Alasalmi, Jarmo Haapaniemi, Sanna Kouva, Sanna Laine ja Ville Miettunen  Kempeleestä sekä Satu Kokko Tyrnävältä.

Vasemmiston aluevaaliehdokkaat ovat Hailuodossa Raili Louhimaa, Limingassa Heidi Haataja, Arja Porkka ja Tuomo Tuomala, Tyrnävällä Esko Huotari ja Paula Naukkarinen, Kempeleessä Sari Janatuinen ja Pekka Vatjus-Anttila sekä Lumijoella Silvo Nybacka.

Perussuomalaisten aluevaaliehdokkaita rantalakeuden alueella ovat Mikko Tuulaniemi, Anne-Mari Jaara, Heini Koukkari ja Janne Halunen Kempeleestä, Kaisa Paavola Lumijoelta, Henri Aavavirta Oulunsalosta sekä Tuomas Okkonen ja Jukka Kemppainen Limingasta.

Listaa täydennetään sitä mukaa, kun tietoa ehdokkaista tulee.

Aluevaalit käydään 23. tammikuuta 2022 ja aluevaltuustot aloittavat työskentelynsä 1. maaliskuuta 2022.