Kempele: Lii­kun­ta­vä­li­ne­lai­naa­mos­ta saa lainata kir­jas­to­kor­til­la mo­ni­puo­lis­ta vä­li­neis­töä – il­mai­sek­si

Lakeuden historia: "Jä­sen­mak­su mää­ri­tel­tiin mai­to­lit­rois­sa" – Veijo muis­te­lee unoh­duk­siin jääneen jär­jes­tön his­to­riaa

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Harva ehdokas il­moit­tau­tuu leik­kaa­jak­si – "­Kan­sa­lai­sil­le lu­vat­tiin ta­sa­puo­li­set sote-pal­ve­lut ympäri Suomea"

Sote-palveluista leikkaamisen vastustus on suurta, vaikka samaan aikaan valtaosa vaalipiirin ehdokkaista kannattaa julkisten menojen tuntuvaa karsimista. Vain vasemmistoliiton ehdokkaat kannattavat yksituumaisesti hoitajien palkkojen korottamista.

Valtiontalouden miljardien eurojen sopeutustarpeen allekirjoittaa moni, mutta harva eduskuntavaaliehdokas ilmoittautuu sosiaali- ja terveyspalvelujen leikkaajaksi.

Kaleva Median vaalikoneeseen vastanneista Oulun vaalipiirin 164 ehdokkaasta vain 16 on täysin samaa mieltä tai samaa mieltä kuin väite Julkisista sote-palveluista pitäisi ennemmin leikata kuin antaa niille lisärahoitusta valtiolta.

Leikkaamismyönteisiä on erityisesti kokoomuksessa ja liberaalipuolueessa, ja joitakin ehdokkaita myös keskustassa, kristillisdemokraateissa, korjausliikkeessä ja kristallipuolueessa.

Kokoomuksessa on lukumääräisesti yhtä monta ehdokasta väitteen kanssa samaa mieltä ja eri mieltä. Puolueen oululainen ehdokas Juha Malinen sanoo, että nyt on elettävä tarkasti ja ilman velkaantumista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin